Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Selaa tuotteita  

Hedelmäpuut

Hedelmäpuut istutetaan aurinkoiselle kasvupaikalle 80-100 sentin vahvuiseen multakerrokseen. Pohjamaan tulee läpäistä hyvin vettä tai istutukset tulee salaojittaa. Hedelmäpuut eivät menestypaikalla, jossa pohjavesi on lähellä maanpintaa tai paikalla, joshon pintavedet kerääntyvät. Hyvä kasvualusta on ravinteikas, ilmava ja kalkittu, maan pH:n ollessa 6-6,5.

Istutus

Astiataimia voidaan istuttaa koko sulan maan ajan. Muut taimityypit istutetaan keväällä tai syksyllä, Pohjois-Suomessa mieluiten keväällä. Istutussyvyys valitaan siten, että juurenkaulan kuoren vaaleampi osa jää maanpinnan alapuolelle.

Istutuksen jälkeen, erityisesti keväällä, huolehditaan riittävästä kastelusta. Vettä annetaan 20-30 litraa tainta kohden viikon välein, kunnes taimi on lähtenyt kunnolla kasvuun. Syksyllä tai runsaiden sateiden jälkeen kastellaan vähemmän.

Taimien istutusetäisyys riippuu lajikkeesta ja käyttötarkoituksesta. Yleensä 3-5 metrin istutusväli riittää.

Leikkaus

Hedelmäpuut leikataan aikaisin keväällä ennen ensimmäistä kasvukautta. Syksyllä istutetut puut leikataan seuraavana keväänä. Latvaversoa typistetään noin 1/3 osa ja sivuversoja noin puolet. Sopiva versonpituus on 30-40 senttiä. Oksat katkaistaan oksasaksilla noin sentttimetrin oksan alapuolella olevan, ulospäin suuntautuvan silmun yläpuolelta, jotta latvus kehittyisi ilmavaksi. Mahdollinen kaksois- eli kilpalatva ja terävässä oksakulmassa kasvavat sivuversot poistetaan kokonaan.

 

Jaa somessa:

Ota yhteyttä