Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Selaa tuotteita  

Näillä vinkeillä kiveysten saumoihin ei tule sammalta!

Kun rakennat pihaasi hienon kiveysalueen, joka viimeistelee pihasi ilmeen, haluaisit varmaankin, että se pysyy siistinä ja puhtaana vuodesta toiseen. Totuus on kuitenkin se, että vaikka kiveys näyttää uutena upealta, hyvin pian saumat sammaloituvat ja niissä alkaa kasvaa rikkaruohoja. Myös muurahaiset ovat joskus ongelma, sillä ne kuljettavat saumahiekkaa pois kivien välistä, mikä tekee kivetyksestä epäsiistin näköisen.

Jo kiveyksen rakennusvaiheessa kannattaa miettiä saumauksen laatu ja kiveysalueen hoito osana kokonaiskustannuksia. Jos pelkkä kiveyksen harjaus riittää eivätkä käsin poisraavittavat saumakohtien rikkakasvit häiritse, niin tavallinen irtonainen saumahiekka tai kivituhka on asianmukainen vaihtoehto.

Jos kuitenkin haluat, että kiveystä voisi välillä pestä vedellä ja että saumat pysyisivät puhtaana rikkaruohoista ja sammaleesta, niin kannattaa käyttää kovettuvia sauma-aineita. Kovettuvat sauma-aineet päästävät sadeveden läpi, joten vesi imeytyy hyvin saumoista maaperään ja kiveys ei lainehdi vedestä kaatosateenkaan sattuessa. Kovettunut sauma pysyy puhtaana rikkakasveista ja sammal ei tällöin pysty siinä kasvamaan. Sauma-aineen värin voi myös valita kivien väriin sopivaksi; se voi olla vaaleampaa tai lähes mustaa. Saat sillä viimeistellyn ilmeen kiveyksellesi. Kovettuvia sauma-aineita ovat polymeerihiekka ja kovettuva saumalaasti. Oikea sauma-aine valitaan kiveyksen mukaan.

Pihakiveys on iso investointi piharakentamisessa ja sen ylläpitoon kannattaa panostaa, jotta se myös säilyy kauniina vuodesta toiseen. Kiveyksen sauma on puolestaan osa kiveystä ja siihen tulisi satsata, jotta lopputulos on juuri niin upea kuin olet sen ajatellutkin olevan – ja myös pysyy sellaisena!

Myös vanhoille hyväkuntoisille kiveyksille voidaan tehdä uusi saumaus kovettuvilla sauma-aineilla. Vanhat saumahiekat tulee kuitenkin saada pois mahdollisimman tarkkaan. Sauman pitää olla vähintään 3 cm syvä, jotta se kestää murentumatta.

Pihaverkkokauppa.fi

Jaa somessa:

Ota yhteyttä