Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Koristepensaat

HARVIALAN KORISTEPENSAILLA KAUNIS KOTIPIHA

Koristepensaat, joita myydään Suomessa, ovat pääsääntöisesti 3-4 vuotta vanhoja taimia. Koristepensaita myydään joko astiataimina tai paljasjuurisina taimina. Ota huomioon maaperä, auringon määrä ja kasvuvyöhyke, kun valitset pihaasi tai puutarhaasi sopivia koristepensaita.

Astiataimia voi istuttaa koko sulan maan ajan keväästä myöhäiseen syksyyn. Istuta astiataimi samaan syvyyteen missä se on ollut astiassa. Laita enintään 2-5 cm multaa taimien juuripaakun päälle. Kastele taimi hyvin istutuksen yhteydessä. Voit vaikka upottaa astian veteen joksikin aikaa, varsinkin keskikesällä. 

Paljasjuurisia taimia voi istuttaa, kun ne ovat lepotilassa, eli keväällä juhannukseen saakka ja syksyllä syyskuun puolenvälin jälkeen. Paljasjuurisia taimia istutettaessa on tärkeää, että taimien haaroittumiskohta jää mullan alle. Paljasjuuriset taimet leikataan n. 15 cm korkeudelta katetun maan pinnasta. Syksyllä istutetut paljasjuuriset taimet leikataan kuitenkin vasta seuraavana keväänä. Älä koskaan kylvä nurmikkoa taimien alle, vaan käytä maanpeitteenä katteita.

 

Koristepensaat

Selaa tuotteita  

Ota yhteyttä