Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Selaa tuotteita  

Kerro kaverille:
Tuotteen kuvaus
Lisätiedot
Yleiset taimien ostoehdot ja hoito-ohjeet

Tuotteen kuvaus

Pirkkalankoivu on tunnetusti maaperältään suhteellisen vaatimaton koristepuu, jonka kasvutapa on hyvin samanlainen kuin rauduskoivulla. Koivu kasvattaa riipuvat keltaiset norkot toukokuussa ja sen syysväri on kauniin oranssinkeltainen. Kasvupaikaksi sopii aurinkoinen sijainti ja kuiva-tuore, keskiravinteinen maaperä. Kapea latvus päästää hyvin valoa lävitseen ja latvus pysyykin kauniina runsaassa valossa. Lehtilapa on parihalkoinen, liuskat ehytlaitaiset ja leveähköt. Kestää nuorena melko hyvin tuulta, mutta varistaa oksia vanhana melko herkästi.

Kuten kaikki koivut, pirkkalankoivukaan ei siedä maantäyttöä juuristoalueella, sillä runko vaurioituu herkästi, eikä tuohi kasva vaurioista ennalleen. Leikataan mahdollisimman vähän, vain kuolleita ja vanhimpia oksia, mieluiten elokuussa runsaan keväisen mahlavuodon vuoksi.

Lehtipuiden istutus- ja hoito-ohjeet 

Kasvualustoissa tulee pyrkiä lähelle viljavuusanalyysin tavoitearvojen alarajaa, jopa sen alle. Liian voimakas lannoitus liiallisen kosteuden ohella voi vaarantaa talvehtimisen. Useimmille lehtipuille sopii kalkittu kasvualusta (pH 6-6,5).

Astiataimia voidaan istuttaa koko sulan maan ajan, muut taimet keväällä tai syksyllä. Puiden juuret ja juuripaakku eivät saa kuivua missään vaiheessa, ja juuripaakku kastellaan sekä ennen että jälkeen istutuksen. Astiataimen kasvatusastia poistetaan istutettaessa, mutta paakkutaimen säkkikangasta ei, sillä juuret kasvavat sen läpi.

Kastelu tapahtuu kerran viikossa alku-kesän ajan, n. 30-40L vettä yhtä taimea kohden (suurille taimille vielä enemmän). Taimet kastellaan hitaasti, jotta vesi ehtii imeytyä kasvualustaan, eikä valu juurten ulottumattomiin. 

Puut tulee tukea istutuksen yhteydessä yhdeksi tai kahdeksi kasvukaudeksi. Puun ympärille asetetaan tukiseiväs, ja puun runko sidotaan vähintään kahdesta kohdasta muovinauhalla.

Istutusleikkaus sopii hyvin pajuille ja poppeleille, mutta ei herkästi lahovian saaville lajikkeille, kuten koivuille. 
Istutusleikkauksen yhteydessä poistetaan 
1) kilpalatva ja muut terävät oksakulmat
2) liian tiheässä olevat, hankaavat oksat
3) latvuksen sisään kasvavat oksat 
4) vioittuneet oksat 

Ota yhteyttä