Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Selaa tuotteita  

Kerro kaverille:
Tuotteen kuvaus
Lisätiedot
Yleiset taimien ostoehdot ja hoito-ohjeet

Tuotteen kuvaus

Rauduskoivu on tunnetusti pitkään nopeakasvuinen, valkorunkoinen ja muhkuton puulaji. Syksyllä se vaihtaa oranssinkeltaiseen ruska-asuun ja vanhetessaan sen oksat alkavat riippua. Kasvupaikan suhteen rauduskoivu on melko vaatimaton, mutta viihtyy parhaiten aurinkoisella, kuivalla-tuoreella ja ravinteikkaalla kasvupaikalla. Päästää runsaasti valoa latvuksen läpi. Elää keskimäärin 100-vuotiaaksi ja pituuskasvu hidastuu vasta 60-vuotiaana.

Leikataan mahdollisimman vähän ja keväisen mahlavuodon takia vasta elokuussa. Ei kestä maantäyttöä juuriston alueella. Käytetään yleisesti yksittäin tai ryhmissä, kujanteisiin isoille pihoille, puistoihin ja metsiköihin.

Lehtipuiden istutus- ja hoito-ohjeet 

Kasvualustoissa tulee pyrkiä lähelle viljavuusanalyysin tavoitearvojen alarajaa, jopa sen alle. Liian voimakas lannoitus liiallisen kosteuden ohella voi vaarantaa talvehtimisen. Useimmille lehtipuille sopii kalkittu kasvualusta (pH 6-6,5).

Astiataimia voidaan istuttaa koko sulan maan ajan, muut taimet keväällä tai syksyllä. Puiden juuret ja juuripaakku eivät saa kuivua missään vaiheessa, ja juuripaakku kastellaan sekä ennen että jälkeen istutuksen. Astiataimen kasvatusastia poistetaan istutettaessa, mutta paakkutaimen säkkikangasta ei, sillä juuret kasvavat sen läpi.

Kastelu tapahtuu kerran viikossa alkukesän ajan, n. 30-40l vettä yhtä taimea kohden (suurille taimille vielä enemmän). Taimet kastellaan hitaasti, jotta vesi ehtii imeytyä kasvualustaan, eikä valu juurten ulottumattomiin. 

Puut tulee tukea istutuksen yhteydessä yhdeksi tai kahdeksi kasvukaudeksi. Puun ympärille asetetaan tukiseiväs, ja puun runko sidotaan vähintään kahdesta kohdasta muovinauhalla.

Istutusleikkaus sopii hyvin pajuille ja poppeleille, mutta ei herkästi lahovian saaville lajikkeille, kuten koivuille. 
Istutusleikkauksen yhteydessä poistetaan 
1) kilpalatva ja muut terävät oksakulmat
2) liian tiheässä olevat, hankaavat oksat
3) latvuksen sisään kasvavat oksat 
4) vioittuneet oksat 

Ota yhteyttä