Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Selaa tuotteita  

Kerro kaverille:
Tuotteen kuvaus
Lisätiedot
Yleiset taimien ostoehdot ja hoito-ohjeet

Tuotteen kuvaus

Riippapihlaja on sen riippuvia oksia huomioonottamatta hyvin samanlainen ominaisuuksiltaan kuin kotipihlaja. Puu kukkii ja marjoo yhtä paljon kuin tavallinen kotipihlaja. Oikein leikattuna saa sateenvarjon ulkomuodon. Kasvupaikaksi sille sopii parhaiten aurinkoinen-puolivarjoinen sijainti, ja kuiva-tuore ja ravinteikas maaperä.

Yleensä riippapihlajasta leikataan vain tyvivesat, ylöspäin kasvavat oksat sekä typistetään pitkäksi venähtäneet versot. Se menestyy joko yksittäin tai ryhmiin istutettuna, sekä pienille että isoille pihoille ja puistoihin.

Koristepuun istutus- ja hoito-ohjeet

Suurin osa koristepuista vaatii tilavan istutusympäristön (puun koosta riippuen), sekä aurinkoisen kasvupaikan, jossa maaperän pH on 6-6,5/7. Koristepuuta ei kannata istuttaa paikkaan, johon voi talvella esimerkiksi talon katolta tippua lunta, sillä se voi vaurioittaa tai tuhota puun.  

Astiataimia voidaan istuttaa koko sulan maan ajan, muut taimet keväällä tai syksyllä. Puiden juuret ja juuripaakku eivät saa kuivua missään vaiheessa, ja juuripaakku kastellaan sekä ennen että jälkeen istutuksen. Astiataimen kasvatusastia poistetaan istutettaessa, mutta paakkutaimen säkkikangasta ei, sillä juuret kasvavat sen läpi. Jos taimea ollaan istuttamassa savimaahan, kuoppa kannattaa kaivaa hieman matalammaksi, mutta leveäksi – ja tehdä kumpuistutus.

Kastelu tapahtuu kerran-pari viikossa, ensimmäisen kahden kuukauden ajan, n. 30-40L vettä yhtä taimea kohden (suurille taimille vielä enemmän). Taimet kastellaan hitaasti, jotta vesi ehtii imeytyä kasvualustaan, eikä valu juurten ulottumattomiin.

Puut tulee tukea istutuksen yhteydessä yhdeksi tai kahdeksi kasvukaudeksi. Puun ympärille asetetaan tukiseiväs, ja puun runko sidotaan vähintään kahdesta kohdasta muovinauhalla. Erityistä istutusleikkausta ei tarvitse tehdä, mutta pitkät tai ylikasvaneet vesat voidaan poistaa.

Ota yhteyttä