Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Selaa tuotteita  

Kerro kaverille:
Tuotteen kuvaus
Lisätiedot
Yleiset taimien ostoehdot ja hoito-ohjeet

Tuotteen kuvaus

Hyvänä rantapuuna tunnettu tervaleppä kukkii varhaiskeväällä norkoin. Lehdet ovat päältä tummanvihreät ja kiiltävät. Kasvupaikaksi soveltuu parhaiten aurinkoinen-puolivarjoinen sijainti ja tuore-märkä ja ravinteikas maaperä. Viihtyy parhaiten kosteilla paikoilla. Kestää tuulta, tiesuolaa ja märkyyttä. Syksyllä vihreinä varisevat lehdet ja typpeä sitovat juuret parantavat maaperää, ja lepän juuret tunkeutuvat jopa 2,5 metrin syvyyteen, jonka vuoksi puu sopiikin paikoille, joissa juuret ylttävät pohjaveteen. Kasvuvauhtiin päästyään kasvaa nopeasti 30-vuotiaaksi asti, elinikä keskimäärin 90 vuotta.

Ei vaadi tavallisesti leikkaamista, mutta kestää muotoilun esimerkiksi pensasaidaksi. Menestyy sekä yksittäin tai ryhmässä istutettuna, isoilla pihoilla, puistoissa, metsiköissä, tai tuulensuojana. 

Lehtipuiden istutus- ja hoito-ohjeet 

Kasvualustoissa tulee pyrkiä lähelle viljavuusanalyysin tavoitearvojen alarajaa, jopa sen alle. Liian voimakas lannoitus liiallisen kosteuden ohella voi vaarantaa talvehtimisen. Useimmille lehtipuille sopii kalkittu kasvualusta (pH 6-6,5).

Astiataimia voidaan istuttaa koko sulan maan ajan, muut taimet keväällä tai syksyllä. Puiden juuret ja juuripaakku eivät saa kuivua missään vaiheessa, ja juuripaakku kastellaan sekä ennen että jälkeen istutuksen. Astiataimen kasvatusastia poistetaan istutettaessa, mutta paakkutaimen säkkikangasta ei, sillä juuret kasvavat sen läpi.

Kastelu tapahtuu kerran viikossa alku-kesän ajan, n. 30-40L vettä yhtä taimea kohden (suurille taimille vielä enemmän). Taimet kastellaan hitaasti, jotta vesi ehtii imeytyä kasvualustaan, eikä valu juurten ulottumattomiin. 

Puut tulee tukea istutuksen yhteydessä yhdeksi tai kahdeksi kasvukaudeksi. Puun ympärille asetetaan tukiseiväs, ja puun runko sidotaan vähintään kahdesta kohdasta muovinauhalla.

Istutusleikkaus sopii hyvin pajuille ja poppeleille, mutta ei herkästi lahovian saaville lajikkeille, kuten koivuille. 
Istutusleikkauksen yhteydessä poistetaan 
1) kilpalatva ja muut terävät oksakulmat
2) liian tiheässä olevat, hankaavat oksat
3) latvuksen sisään kasvavat oksat 
4) vioittuneet oksat 

Ota yhteyttä