Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Selaa tuotteita  

Kerro kaverille:
Tuotteen kuvaus
Lisätiedot
Yleiset taimien ostoehdot ja hoito-ohjeet

Tuotteen kuvaus

Peittoruusu 'Charming Cover' kukkii n. 50 cm leveillä puolikerrannaisilla, kirkkaan oranssinpunaisilla kukilla. Rentohaaraiset ’Cover’-ruusut ovat säännönmukaisesti korkeuttaan leveämpiä. Sekä kiiltävät lehdet että löyhästi kerrannaiset kukat ovat pieniä. Kukkii runsaasti keskikesästä syksyyn. Käyttö: peittopensaana, ryhmissä, yksittäin ruukussa tai amppelissa. Korkeus 0,5-0,7 m. Vyöhyke I- .

Peittoruusuja leikataan niukemmin kuin tavallisia pystykasvuisia ryhmäruusuja. Kuolleet ja vaurioituneet osat poistetaan, ja vanhasta yksilöstä voi poistaa myös niukasti kukkivat versot. Kuhunkin vahvaan oksaan jätetään 5–6 silmua. Kesällä peittoruusun jo kukkineet versot voi leikata ensimmäisen vahvan, viisilehdykkäisen lehden yläpuolelta. Ruusu kasvattaa näin runsaammin uusia kukkaversoja ja kukinta jatkuu syyspakkasiin saakka.

Ruusujen istutus- ja hoito-ohjeet

Ruusuja voi istuttaa lähes mihin tahansa aurinkoiseen ja runsasmultaiseen paikkaan. Ruusupensaat yleensä viihtyvät paremmin muiden kasvien seurassa kuin yksikseen, joten ne olisi hyvä sijoittaa muiden pihan kasvien yhteyteen.

Ruusut jaetaan ryhmiin niiden kasvutavan ja ominaisuuksien mukaan;

Pensasruusut
Kasvutapa vaihtelee puolimetrisistä lähes kolmemetrisiin pensaisiin. Pensasruusut menestyvät ilman erityistä talvisuojaa ja kasvavat pääsääntöisesti omilla juurillaan. Luonnonlajit tai ns. ”villiruusut” ovat kaikista vaatimattomimpia kasvupaikan suhteen; niille kelpaa niukasti lannoitettu ja kalkittu maa, osittain varjoinen puutarhan sijainti. Useimmat kukkivat muutaman viikon alkukesällä, ja tuoksuvat voimakkaasti. Vaatimattomuuden takia kukintakausi on lyhempi kuin ihmisten jalostamat ruusulajit.

Ryhmäruusut
Pitkälle jalostetut ryhmäruusut kukkivat jatkuvasti, mutta ovat suhteellisen matalia ja arkoja talven pakkasille. Ryhmäruusuja kannattaa lannoittaa säännöllisesti pitkin kasvukautta ja leikata perusteellisesti joka kevät. Pienikukkaiset pikkuruusut (20-30cm) soveltuvat loistavasti parvekeruukkuihin. Tertturuusuilla (50-80cm) on isommat ja leveämmät kukat, jotka muodostavat usean kukan tertun. Peittoruusuilla (alle 50cm) on pienet kukkatertut ja lehdet, ja ne jäävät usein suhteellisen mataliksi. Modernit puistoruusut (100cm) ovat tertturuusun ja peittoruusun välimuotoja ja niihin avautuu jatkuvasti suuria, kauniita kukkia. Jaloruusut (100cm) ovat myös isohkoja pensaita, joista saa erinomaisia leikkokukkia.

Köynnös- ja pilariruusut
Piikkiset, erityisen pitkät versot tekevät köynnösruusuista soveliaita köynnöksiksi. Ne ovat suhteellisen talvenarkoja, jonka vuoksi ne onkin syytä peittää talvisin. Ryhmäruusujen tavoin, niitä tulee myös leikata joka kevät. Lämmin seinänvierusta on hyvä kasvupaikka kyseisille ruusulajikkeille, tällöin ne kasvavat yleensä parin metrin korkeuteen. Pohjoisamerikkalaiset pilariruusut menestyvät myös Suomessa, jopa Oulun korkeudella. Ne voidaan istuttaa esimerkiksi keskelle puutarhaa köynnöskehikkoon tai puun runkoa vasten.

Runkoruusut
Rungollisina kasvatetut ruusut ovat jatkuvasti kukkivia ja perusrunkoon vartettuja terttu- tai jaloruusuja, mutta pensasruusujakin voidaan viljellä samalla tavoin. Runko on pääsääntöisesti noin 150-180cm korkea. Kukkiva jalo-osa talvetetaan ruukkuineen viileässä tilassa.

Ota yhteyttä