Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Valmiin kasviryhmän istutus ABC

 

 

Kasvualustan kunnostus: Perusta uudet istutukset aina puhtaaseen ja rikkakasvittomaan kasvualustaan. Kun istutusalueella on riittävästi multaa, vältyt pitempään puutarhasi peruskorjaukselta.

Kunnosta mahdollisuuksien mukaan istutusalue koko syvyydeltään, niin istuttaminen sujuu näppärästi.

Taimien istutussyvyys: Istuta pensaat ja havukasvit muutama sentti syvempään kuin kasvatusruukussa. Lehtipensaat haaroittuvat paremmin ja havupuun paakku ei kuivu, kun sen pinnalla on multaa. Istuta perennat ja köynnös samaan syvyyteen kuin kasvatusruukussa.

Istuta puut tarkasti. Älä hautaa runkoa yhtään multaan, vaan sijoita istutettava puu istutuskuoppaan niin, että rungon niska eli tyven paksuin kohta tulee maanpinnan tasalle. Laita istutuksen yhteydessä puille kunnon tukiseipäät, niin puut juurtuvat paremmin.

Kastelu: Juurtuakseen ja kasvaakseen hyvin vastaistutetut taimet tarvitsevat runsaasti vettä. Taimia ei saa jättää tuulelle ja paahteelle alttiiksi. Istutuskuopan pohjalle kaadetaan reilusti vettä. Istutuksen jälkeen taimet kastellaan vielä perusteellisesti. Ensimmäisen kasvukauden aikana taimia kastellaan viikoittain, pahimman hellejakson aikana useamman kerran viikossa, tarpeen mukaan.

Vinkki! Käytä kuorikatetta istutusalueiden kattamiseen – kuorikate hillitsee rikkaruohojen kasvua ja vähentää kitkemisen tarvetta. Kuorikate suojaa mullan pintaa kuivumiselta, pidättää kosteutta ja vähentää näin hieman myös kastelutarvetta. Kuorikatteella luot huolitellun ja viimeistellyn ilmeen puutarhaasi. Katetta käytetään 7-10cm paksuisena kerroksena pensaille ja puille. Perennoilla katetta käytetään ohuemmin tai ei ollenkaan.

Valmiin kasviryhmän istutus ABC

Selaa tuotteita  

Ota yhteyttä